понеділок, 19 листопада 2018 р.

Урок-лекція «Шкідливі звички – це не модно»


   Світова спільнота вважає необхідним якнайкраще інформувати людство про небезпеку, яку несуть шкідливі звички. У нашій бібліотеці для учнів 10-11 класів відбувся урок-лекція « Шкідливі звички – це не модно».

   Бібліотекарі нагадали старшокласникам  про фактори, які позитивно чи негативно впливають на здоров'я людини. Учні переглянули пізнавальні відеоролики, більше дізналися про шкідливі звички, які загрожують людині у ХХІ столітті. Зокрема, обговорили небезпеку надмірного використання мережі Інтернет, яке  вже сьогодні стає загрозою для психічного і фізичного стану сучасної людини.
    Хлопці та дівчата мали змогу поділились власними знаннями з основ здорового способу життя та думками про необхідність запобігання  тютюнопалінню, алкоголізму, наркоманії.
   За основу у відвертій розмові  слугувала тематична виставка  літератури. У світовій літературі є вражаючі твори, в яких автори яскраво доводять згубність і безглуздість шкідливих звичок що приводять  людину до самознищення. Яскраві приклади таких творів було представлено на поличках книжкової виставки.
   Всі шкідливі звички людство може перемогти. Для цього є надійні засоби: відповідальність за життя власне та оточуючих, любов до людей, прагнення зробити світ кращим і , звичайно ж, художня література, в якій можна знайти поради на всі випадки життя.Читання, подорожі, хобі, наукове пізнання світу  не залишають часу на шкідливі звички! Такі прості і надважливі висновки зробили учасники  зустрічі.

Немає коментарів:

Дописати коментар