субота, 12 листопада 2022 р.

Чарівниця зі Швеції

 


14 листопада минає 115 років від дня народження відомої шведської письменниці Астрід Ліндґрен. «Андерсен нашого часу», «найяскравіша зірка світової дитячої літератури» — як тільки не називали її... А сама Ліндґрен після того, як її ім’ям нарекли одне з небесних тіл, що обертаються навколо Сонця, з притаманним їй гумором говорила про себе: «Кличте мене просто — Астероїд Ліндґрен».

З творчістю Астрід Ліндгрен знайомі сьогодні діти на всіх континентах, її твори  перекладені більш ніж 85 мовами та видані більше ніж у 100 країнах. За вагомий внесок у дитяче виховання і заслуги перед світовою літературою письменниця удостоєна багатьох різних нагород, зокрема нагороди Ханса Крістіана Андерсена, яку ще називають Нобелівською премією в галузі дитячої художньої літератури. Будинок, в якому проживала велика письменниця, став музеєм і національної пам'яткою Швеції.

А чи знайомі ви з творчістю видатної казкарки? Запрошуємо всіх охочих переглянути віртуальну виставку, вибрати собі книжку до смаку  й поринути у світ фантазій та пригод разом з героями неймовірних історій Астрід Ліндґрен.


Немає коментарів:

Дописати коментар