понеділок, 4 вересня 2023 р.

День читання книг

 

Читати корисно! Книги освічують душу, піднімають і зміцнюють людину, пробуджують в ній кращі прагнення, гострять її розум і пом'якшують серце.

                                                      У. Теккерей

 6 вересня, світова спільнота відзначає День читання книг. Свято створене щоб підбадьорити тих, хто любить читати та наголосити на важливості книги та читання в житті людини. Вже протягом багатьох століть книга подорожує з людиною і завжди залишається її незамінним та вірним другом. Роль книги в житті людини дуже велика: вона відкриває нам невідоме, вчить нас мислити, бути чесними, працьовитими, поважати людей  та любити рідний край. Своїй грамотності і освіченості ми теж зобов'язані книгам. 

   І тому саме цей день, День читання книг, ми пропонуємо вам, любі користувачі, провести разом із книгою, поринути у дивовижний світ художньої літератури. А якщо вдома всі книжки вже прочитані і немає можливості навідатися до бібліотеки або книгарні, тоді ви можете скористатися електронними бібліотеками, де є багато цікавих книг на будь-який смак. До речі, чи знаєте ви, що перша електронна бібліотека в інтернеті з'явилася у 1971 році. Вона має назву "Ґутенберґ" на честь Йоганна Ґутенберґа, який винайшов друкарський верстат. А найбільшою електронною бібліотекою на сьогоднішній день є Всесвітня цифрова бібліотека. Її урочисте відкриття відбулося 21 квітня 2009 року і засновником цього глобального проекту стала Бібліотека Конгресу США.

   Пропонуємо вашій увазі добірку посилань на найкращі онлайн-бібліотеки з електронними книжками українською мовою: 



Бібліотека української літератури "УкрЛіб" сучасні та класичні твори українською мовою, енциклопедія української літератури.

 

Електронна бібліотека "Українська література": кращі твори класичної української літератури, з якими зазвичай починають знайомство ще в школі.



Електроннабібліотека Національної бібліотеки України для дітей 
знайомить із кращими зразками зібрання бібліотеки. 

 


Дитяча публічна онлайн-бібліотека "Читанка": україномовні ілюстровані книжки для дітей

 


Онлайн-бібліотека для дітей "Дерево казок": авторські та народні казки українською мовою, аудіоказки, розмальовки, розваги

 


Публічна електронна бібліотека української художньої літератури 
"УКРЛІТ.ORG":  українська література, переважно класика, тлумачні словники, транслітерація та інші твори для школярів, студентів, вчителів та широкого загалу.

 


Українська електронна бібліотека 
"Libruk": різні за жанром твори письменників-класиків та сучасних авторів. Всі книжки поділено на два великих розділи - українська література та світові бестселери. 

 

Бажаємо вам приємного і захоплюючого читання!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар