понеділок, 1 листопада 2021 р.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

 

Щороку протягом жовтня у шкільних бібліотеках всієї країни проходять заходи Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек. У цьому році Всеукраїнський місячник  був присвячений краєзнавству.

Працівники бібліотеки Хортицької національної академії підготували для своїх користувачів ряд цікавих різноманітних заходів: креативні книжкові виставки, вікторини, інтерактивні ігри, мережеві акції тощо.

Розпочався Місячник з пізнавального заходу «Вивчай і знай свій рідний край», який бібліотекарі підготували для учнів 4-х класів. Під час зустрічі юні користувачі бібліотеки дізналися багато цікавої інформації про рідний край, познайомилися зі славетною історією Запоріжжя, із задоволенням взяли участь у вікторині: активно відповідали на запитання і показали себе справжніми знавцями своєї маленької батьківщини.

У читальній залі бібліотеки  було оформлено  тематичні книжкові виставки  «Мій край у всьому неповторний», «Літературні обрії Запоріжжя» і «Слава козацька вічно жива». Користувачам було презентовано найцікавіші видання про історію,  екологію, рослинний і тваринний світ рідного краю та художні й історико-публіцистичні твори наших земляків.

Шанувальникам поезії рекомендовано переглянути віртуальну виставку по творчості запорізької поетеси Віри Коваль.

Всім любителям подорожувати було запропоновано взяти участь у мережевій акції «Стежками рідного краю». Захід започатковано  з метою обміну враженнями про найцікавіші визначні пам’ятки Запорізького краю.

Допитливим користувачам, які хочуть більше дізнатися про історію і дива Запорізької області, запропоновано ознайомитись з вебміксом  «Краєзнавча мозаїка»А справжні знавці рідного міста мали можливість перевірити себе, виконав інтерактивну вправу «Найвідоміші пам’ятники Запоріжжя».

Місячник, присвячений краєзнавству закінчився. Але попереду у нас ще багато пізнавальних подорожей, зустрічей із відомими земляками та цікавими книгами.

Мандруйте, пізнавайте, читайте!

Немає коментарів:

Дописати коментар