четвер, 11 листопада 2021 р.

Ювілей Ф.М. Достоєвського

                    Великий знавець людських душ


11 листопада 2021 року минає 200 років від дня народження геніального письменника і мислителя  Федора Михайловича Достоєвського. 

Федір Достоєвський класик світової літератури, один із найбільш читаних письменників у світі. Йому, як нікому іншому, довелося зазнати багато глибоких моральних потрясінь та фізичних страждань. Письменник зазнав у житті дуже багато: судовий процес, тюремне ув'язнення, потім каторгу, був на самому порозі смерті, і зумів витримати це пекло. Довгий час письменник жив на межі злиднів, був азартним гравцем, здатним програти останню копійку. Вся ця гострота пережитого ним досвіду з неймовірною силою та потужністю описана у його творах. Ніхто інший не зміг настільки майстерно розкрити і показати загадкову людську душу.

До ювілею Ф.М. Достоєвського ми підготували для Вас  віртуальну виставку-портрет  «Великий знавець людських душ». Тут Ви знайдете інформацію про життя і творчість письменника, а також посилання на його  твори онлайн.

  Якщо Вас зацікавила незвичайна особистість письменника, радимо переглянути вебмікс  «Достоєвський: скорбота, любов і вічність…».  


Немає коментарів:

Дописати коментар